Suomen vastuullisin eläkeyhtiö

Koteja kaikkiin elämäntilanteisiin

Vastuullisuus ja esteettömyyden huomioiminen ovat Ilmariselle tärkeitä arvoja rakennuttajana. Esteetön rakentaminen lähtee ajatuksesta, että tilojen tulee palvella kaikenikäisiä ja muuntautua eri elämäntilanteiden mukaan. Teemme jatkuvasti käytännön työtä esteettömyyden eteen: esimerkiksi vuonna 2018 tarkastimme Invalidiliiton kanssa 9 uudisasuinkohdetta ja yli 600 asuntoa. Lisäksi meille on tärkeää, että asuntomme ovat helposti saavutettavissa hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Olemme työskennelleet pitkäjänteisesti vähentääksemme kiinteistöjemme energiankulutusta. Ilmarinen on mukana TEM:n energiatehokkuussopimusten (VAETS) sopimuskaudella 2017–2025 asuinkiinteistöjen sopimuksessa. Tavoitteena on saavuttaa 10,5 % säästöt edellisellä sopimuskaudella saavutetusta tasosta.

Uudisrakennushankkeiden yhteydessä teemme energiasimuloinnit ja kartoitamme uusiutuvan energian, kuten aurinkoenergian ja maalämmön, potentiaalia rakennusten energianlähteenä. Rakennusaikana selvitämme myös kohteen hiilijalanjäljen. Tavoitteenamme on pienentää kiinteistöjemme hiilijalanjälkeä 10 % vuoteen 2020 mennessä ja 20 % vuoteen 2025 mennessä vuoden 2015 tasoon nähden.

 

Vastuullinen vuokranantaja