Sähköinen allekirjoituspalvelu

Asioinnin helpottamiseksi olemme ottaneet käyttöön sähköisen allekirjoituspalvelun vuokrasopimusten allekirjoitusta varten. Sähköisellä allekirjoituksella hoidat allekirjoituksen nopeasti ja turvallisesti missä tahansa, kun käytössäsi on internetyhteys sekä verkkopankkitunnukset. Palvelu on maksuton.

KATSO LISÄTIETOA JA OHJEET >

Asuntohaku

Voit tutustua vuokra-asuntoihimme Asuntohakupalvelussa. Voit selata sekä asuntoja että asuintaloja, ja valita niistä sopivimmat asuntohakemukseesi. Pystyt etsimään asuntoa alueen, huoneiden lukumäärän, asunnon koon ja vuokran perustella.

Palvelussa näet, onko toiveidesi mukainen asunto vapaana ja milloin asunto vapautuu. Asunnot näkyvät sivuillamme vapaina siihen asti, kunnes niistä on solmittu vuokrasopimus. Vapaana olevaan asuntoon on siis jo voitu tehdä varaus toiselle hakijalle. Siinä tapauksessa hakemuksesi huomioidaan vastaavaa asuntoa tarjottaessa.

Voit valita asuntohakemukseen myös kohteita, jotka eivät tällä hetkellä ole vapaana, sillä vuokraustilanne voi muuttua nopeastikin.

Asuntohakemus

Voit valita asuntohakemukseesi sekä vapaita asuntoja että asuinkiinteistöjä, joiden asunnoista olet kiinnostunut. Voit täyttää myös avoimen hakemuksen, johon määrittelet alueen, huoneiden lukumäärän, pinta-alan sekä vuokran suuruuden.

Kun olet täyttänyt hakemuksen ja lähettänyt sen, saat asuntohakemuksen yhteenvedon, jonka voi myös tulostaa.

Asuntohakemus on voimassa kolme (3) kuukautta. Hakemuksen voi uusia täyttämällä uuden hakemuksen.

Hakijalla voi olla voimassa vain yksi hakemus kerrallaan. Jos haluat muuttaa hakutoiveitasi, jätä uusi hakemus. Se korvaa aiemmin jättämäsi hakemuksen.

Käsittelemme hakemuksen tiedot luottamuksellisina. Tarkistamme hakijoiden luottotiedot.

Takaisin ylös

Asunnon vuokraus

Kun sopiva asunto vapautuu, Realian asuntovuokraus ottaa sinuun yhteyttä.

Voit käydä katsomassa asuntoa ennen kuin allekirjoitat vuokrasopimuksen.

Kun hyväksyt saamasi asuntotarjouksen, saat linkin vuokrasopimuksen sähköiseen allekirjoituspalveluun sekä laskun vakuusmaksua varten. Perheasuntoa vuokratessa kumpikin puolisoista allekirjoittaa vuokrasopimuksen.

Vakuusmaksuna peritään yhden kuukauden vuokraa vastaava määrä.

Avaimet voit noutaa viimeistään sopimuksen alkamispäivänä.

Sähköinen allekirjoitus

Ohjeita vuokrasopimuksen sähköiseen allekirjoittamiseen:

1. Vuokralaisen allekirjoitus

Saat sähköpostiviestissä linkin vuokrasopimuksen sähköiseen allekirjoituspalveluun (Signom). Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi – varaa tunnukset lähellesi.

Vuokrasopimus tulee allekirjoittaa kolmen vuorokauden sisällä sähköpostiviestin saapumisesta. Mikäli vuokrasopimusta ei allekirjoiteta määräaikaan mennessä, sopimus peruuntuu.

Tutustu huolella vuokrasopimukseen ja sen liitteisiin.

2. Vuokranantajan allekirjoitus

Vuokranantaja allekirjoittaa vuokrasopimuksen sähköisessä allekirjoituspalvelussa vuokralaisen jälkeen.

Kun sopimus on allekirjoitettu, saat sähköpostiisi vahvistusviestin.

3. Sopimuksen säilytys ja tulostus – aikaa 3 kuukautta!

Kun saat ilmoituksen, että vuokrasopimuksesi on allekirjoitettu, ota se talteen liitteineen – voit sekä tallentaa että tulostaa sen. Sähköistä vuokrasopimusta ei toimiteta vuokralaiselle jälkikäteen.

Asiakirjat säilytetään sähköisessä allekirjoituspalvelussa kolme kuukautta allekirjoitushetkestä.

Takaisin ylös

Asunnon irtisanominen

Irtisano asuntosi viimeistään yhtä kokonaista kalenterikuukautta ennen asunnon vapautumista. Sopimuksen päättymispäivä voi olla joko kuukauden 15. tai viimeinen päivä.

Esimerkiksi 31.3. irtisanotun asunnon vuokrasopimus päättyy 30.4. tai 10.9. irtisanotun 15.10.

Tee irtisanominen heti, kun muutto uuteen asuntoon on varmistunut.

Irtisano asuntosi Asunnon irtisanominen -lomakkeella. Voit tarvittaessa myös tulostaa lomakkeen ja lähettää sen postitse  osoitteeseen: Realia Asuntovuokraus, Valimontie 17-19, 00380 Helsinki.

Lähetämme irtisanomisesta vahvistuskirjeen postitse sekä muita sopimuksen päättymiseen liittyviä lisätietoja.

Irtisano asuntosi tästä

Takaisin ylös