Sähköinen allekirjoituspalvelu

Asioinnin helpottamiseksi olemme ottaneet käyttöön sähköisen allekirjoituspalvelun vuokrasopimusten allekirjoitusta varten. Sähköisellä allekirjoituksella hoidat allekirjoituksen nopeasti ja turvallisesti missä tahansa, kun käytössäsi on internetyhteys sekä verkkopankkitunnukset. Palvelu on maksuton.

KATSO LISÄTIETOA JA OHJEET >

Asuntohaku

Voit tutustua vuokra-asuntoihimme Asuntohaku-palvelussa. Voit selata asuntoja sekä asuintaloja ja valita niistä sopivimmat asuntohakemukseen. Voit etsiä asuntoa alueen, huoneiden lukumäärän, asunnon koon ja vuokran perustella.

Palvelussa näet, onko toiveidesi mukainen asunto vapaana ja milloin asunto vapautuu. Asunnot näkyvät sivuillamme vapaina siihen asti, kunnes niistä on solmittu vuokrasopimus. Vapaana olevaan asuntoon on siis voitu jo tehdä varaus toiselle hakijalle. Siinä tapauksessa hakemuksesi huomioidaan vastaavaa asuntoa tarjottaessa. Voit valita asuntohakemukseen myös kohteita, jotka eivät tällä hetkellä ole vapaana, sillä vuokraustilanne voi muuttua nopeastikin.

Asuntohakemus

Voit valita asuntohakemukseen vapaita asuntoja sekä asuntokiinteistöjä, joiden asunnoista olet kiinnostunut. Voit myös tehdä avoimen hakemuksen, jossa asuntoa haetaan alueen, huoneiden lukumäärän, pinta-alan ja vuokran perusteella. Asuntohakemuksen yhteenvedossa näet kaikki ilmoittamasi tiedot ja voit tulostaa hakemuksen.

Asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta. Hakemus uusitaan täyttämällä hakemus uudestaan.

Hakijalla voi olla voimassa vain yksi hakemus. Jos haluat muuttaa hakutoiveita, jätä uusi hakemus. Se korvaa aiemmin jätetyn hakemuksen.

Käsittelemme hakemuksen tiedot luottamuksellisina. Tarkistamme hakijoiden luottotiedot.

Takaisin ylös

Korkotukiasunnon hakeminen

Osa Ilmarisen asunnoista on rakennettu valtion tukemalla lainoituksella. Näissä kohteissa asukasvalintaan vaikuttavat hakijan asunnon tarve, tulot ja varallisuus.
Asunnot on merkitty R-tunnuksella:

varallisuusraja

Jos haet R-tunnuksella merkittyyn asuntoon, sinun on ilmoitettava hakemuksessa perheen tulotiedot ja varallisuus yhteensä sekä varallisuuteen kohdistuvat velat. Pyydämme tarvittaessa lisäselvityksiä.

KAUPUNKIEN VARALLISUUSRAJAT >

Takaisin ylös

Asunnon vuokraus

Kun sopiva asunto vapautuu, Realian asuntovuokraus ottaa sinuun yhteyttä.
Voit käydä katsomassa asuntoa ennen kuin allekirjoitat vuokrasopimuksen.

Jos asunto on sopiva, saat linkin vuokrasopimuksen sähköiseen allekirjoituspalveluun sekä pankkisiirron vuokravakuuden maksamista varten. Perheasuntoa vuokratessa puolisot allekirjoittavat sopimuksen. Vuokravakuutena perimme yhden kuukauden vuokran.

Avaimet voit noutaa huoltoyhtiöstä viimeistään sopimuksen alkamispäivänä.

Sähköinen allekirjoitus

Ohjeita vuokrasopimuksen sähköiseen allekirjoittamiseen:

1. Vuokralaisen allekirjoitus
– Saat sähköpostiviestissä linkin vuokrasopimuksen sähköiseen allekirjoituspalveluun (Signom).
– Palveluun kirjaudut henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi – varaa siis tunnukset lähellesi.
– Vuokrasopimus tulee allekirjoittaa kolmen vuorokauden sisällä sähköpostiviestin saapumisesta. Mikäli vuokrasopimusta ei allekirjoiteta määräaikaan mennessä, sopimus peruuntuu.
– Tutustu huolella vuokrasopimukseen ja sen liitteisiin.

2. Vuokranantajan allekirjoitus
– Vuokranantaja allekirjoittaa vuokrasopimuksen sähköisessä allekirjoituspalvelussa vuokralaisen jälkeen.

3. Sopimuksen säilytys ja tulostus – aikaa kolme kuukautta
– Vuokranantajan allekirjoitettua vuokrasopimuksen, saat sähköpostiisi vahvistusviestin.
– Otathan sopimuksen talteen, sähköisiä vuokrasopimuksia ei toimiteta jälkikäteen. Voit tallentaa vuokrasopimuksen koneellesi tai tulostaa sen.
– Asiakirjat säilytetään sähköisessä allekirjoituspalvelussa kolme kuukautta allekirjoitushetkestä.

Takaisin ylös

Asunnon irtisanominen

Irtisano asunto viimeistään yhtä kokonaista kalenterikuukautta ennen asunnon vapautumista. Sopimuksen päättymispäivä voi olla kuukauden 15. tai viimeinen päivä (esim. 31.3. irtisanotun asunnon vuokrasopimus päättyy 30.4.).

Voit tehdä irtisanomisen hyvissä ajoin: heti kun muutto uuteen asuntoon on varmistunut.
Voit irtisanoa asunnon täyttämällä tiedot kohdassa Asunnon irtisanominen tai tulostamalla lomakkeen ja lähettämällä sen postitse lomakkeessa mainittuun osoitteeseen.

Lähetämme vahvistuskirjeen irtisanomisesta postitse sekä muita lisätietoja sopimuksen päättymiseen liittyen.

Voit irtisanoa asunnon tästä

Takaisin ylös